lezingen

WE DOEN ALLES VOOR DE LAATSTE KEER

Voor veel mensen is de dood een moeilijk onderwerp. We praten er weinig over. Toch is dat belangrijk, want we krijgen allemaal met de dood te maken. Schrijvers zien de dood juist vaak als een bron van inspiratie. Tijdens de manifestatie We doen alles voor de laatste keer zijn enkele schrijvers te gast in de Centrale Bibliotheek, op de 1e verdieping, om over ‘leven en dood’ te komen praten: Bart Chabot, Rosita Steenbeek, Pauline van Munster en Thijs Tromp. U bent van harte welkom om in gesprek te gaan met de schrijvers, en met andere deskundigen van onder meer vrijwilligers- en zorgorganisaties.

 

Dood gewoon in Den Haag

Dood gewoon in Den Haag is een samenwerkingsverband van Haagse organisaties die steun bieden bij sterven. Dat platform maakt Hagenaars bewust van de eigen rol en invloed bij het sterven en noemt dit ‘regie nemen op je laatste levensfase’. Het gaat dan bijvoorbeeld om de keuze wáár mensen willen sterven, in een ziekenhuis of thuis. Maar ook over zingevingvragen: ‘hoe kijk ik terug op mijn leven’? Meer informatie vindt u op www.doodgewoonindenhaag.nl.

Voorproefje
Als voorproefje op deze manifestatie organiseren vijf wijkbibliotheken (Segbroek, Wateringse Veld, Haagse Hout, Ypenburg en Laakkwartier) in de maanden oktober en november koffieochtenden over de laatste levensfase en doodgaan. Elke wijkbibliotheek geeft er op eigen wijze invulling aan. Kijk wanneer er een koffieochtend is in de bibliotheek in uw buurt. 
voor diverse schijfcursussen