Publicaties van cursisten

 

Hieronder zie je een overzicht van resultaten die cursisten met behulp van hetSCHRIJFATELIER hebben bereikt.

 

‘Huis vol herinneringen’ is een familiekroniek over een ondernemersgezin. De relatie tussen een van dochters met haar moeder staat hierin centraal. Dit boek is een autobiografisch verslag vanaf de jeugd tot nu van Annemarie Jansen.

Hennie verkou boek

In het (auto)biografische boek ‘van Enspijk via Overschie naar Den Haag’ doen vader Aart en dochter Hennie Verkou verlsag van het lange leven van Aart. het boek is verdeeld in delen, die deels door de vader deels door de dochter zijn geschreven. Het boek is gelardeerd met foto’s en is , buiten een persoonlijke verslag, een weergave van een tijd die niet meer bestaat.

Reisverslag in romanvorm

Wanneer Shell employee Æde Schoustra in 1981 met zijn gezin in het Sultanaat Oman aankomt, treffen zij een land aan dat nog maar 10 jaar geleden uit een middeleeuws isolement is ontwaakt. Maar hoewel moderne tijd met een snelheid van een vliegend tapijt terrein wint, houdt de bevolking in de woestijn en de bergen de traditionele levenswijze nog lang in ere.  Het tweede boek van Ellettha Schoustra.

De derde dinsdag

Mudag Hagen (pseudoniem): De jacht van de AIVD op de jihadistisch terroristen, de voorbereidingen van een lone wolf en een politieke doofpotaffaire leiden tot een spectaculaire ontknoping in De Derde Dinsdag.

Alexander Heyendael

Mijn Camino van Alexander Heyendael is een reisverslag over zijn fietstocht van een maand naar Santiago de Compostella. Er zijn illustraties  van wat hij onderweg tegenkwam en geschiedkundige gegevens in verwerkt. Dit boek is uitgegeven bij uitgeverij Quist.

 

Ellettha Schoustra

Kansen en Hindernissen voor exportbruiden van Ellettha Schoustra is een op wetenschappelijke gegevens gebaseerd verhaal waarin niet zozeer de plotlijn van belang is, als wel de gegevens die bekend zijn over het onderwerp. Het boek is uitgegeven bij Free Musketiers.

 

Rob van Doeselaar

Baobab van Bronovo van Rob van Doeselaar is een autobiografisch verhaal van een langdurige en intense ziekenhuisopname. De autobiografische gegevens worden vermengd met fictieve elementen waardoor het verhaal uitstijgt boven een persoonlijk verslag. Het boek is uitgegeven bij Free Musketiers.

 

foto 5

Geschreven Portretten zijn persoonlijke verhalen van migranten over hun reis en aankomst in Nederland. In samenwerking met bibliotheek Den Haag zijn deze verhalen tot stand gekomen en gepubliceerd door de bibliotheek zelf.

 

Diversen dichters

Speciaal voor is een bundeling gedichten van cursisten die deelnamen aan een cursus Gedichten Schrijven in samenwerking met bibliotheek Den Haag. De publicatie lag in handen van de bibliotheek.

voor diverse schijfcursussen